tirsdag den 23. juli 2013

Sønderborg 2013 - Sønderborg Slot


Turen havde to primære mål: Dybbøl Banke OG Sønderborg Slot.

Vi havde valgt indkvartering, så vi stort set kunne spytte over på slottet, når vi åbnede vinduet, så vi havde ikke været i byen længe, før dette billede kunne tages.

a-billede277
Inden vi kom ind på slotspladsen, fik vi fundet og logget vores hidtil sydligste cache – I må nøjes med et billede fra log-bogen – ingen spoiler-billeder skal røbe cacheplaceringen her ;-)

a-billede278  
Telefonens panorama-funktion kom i sving.

a-billede279
Der er 3 tårne i indre gård – eet af dem forsynet med dette ur. Når vi brugte trapperne mellem de forskellige etager, var vi aldrig i tvivl om, når det var klokke-tårnet – kraftige tik-tak-lyde rungede mellem murene.

 a-billede280
Der er sket en del ombygninger, siden slottet oprindelig blev grundlagt i 1100-tallet. Alt meget fint dokumenteret hen gennem udstillingen.

a-billede281
a-billede282
Krigeriske tider…

a-billede283    
Portræt af den oldenborgske kongeslægt – Chr. d. 1. til og med Frederik d. 7. – hurtigt spottet af sønnike.

a-billede284
Åh – mener Tordenskjold er een af personerne på dette billede – det må jeg lige få skrevet ind senere på dagen.

a-billede285
Mange leder forgæves efter det runde bord, hvorom Christian d. 2.  angiveligt skulle have gået så meget omkring, at der blev en rille i det.
Det er bare en skrøne – dog her vist på billede.

Han sad ganske rigtig fanget på slottet i mange år, men han havde ganske fine forhold. Kunne gå på jagt og fik bestilt fine klæder hjem fra udlandet.

Da han havde siddet fanget her i mange år, blev han overflyttet til Kalundborg Slot – vi mangler stadig at finde ud af, hvorfor det var nødvendigt/ønskeligt.

a-billede286 
a-billede287

Når man betænker, hvor stor betydning Mor Sigbritt og elskerinden Dyveke havde på Christian d. 2. – og dermed hele kongeriget – ja, så er det forunderligt lidt, vi kunne finde om dem.

På nederste billede er familien på vej i landflygtighed for at få hjælp fra Dronning Elisabeths indflydelses-rige familie ude i Europa. Hjemvendt efter nogle år var det så, at Christian blev taget til fange og indsat på Sønderborg Slot.

a-billede292
Mon ikke de nederste sten er fra den allermest oprindelige del af slottet?

a-billede291 
Mere panorama..

a-billede290
Een af kanonerne fra Dybbøl Banke – dobbelt så store som på selve banken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails