lørdag den 6. juli 2013

Københavnertur 2013 - del 1


Sommerferien begyndt og allerede mandag var det afsted til København.

a-billede150

Første besøg gik til Christiansborg Slot – og hvem møder os? Selvfølgelig Frederik d. 7. – grundlovens indfører.

a-billede151
Flot bygningsværk – store dimensioner.

a-billede152
Slottets historie var nærstuderet inden turen, så vi var klar over, at kun dele er af slottet har overlevet det oprindelige bygningsværk. Undervejs er slottet nedbrændt flere gange.

Vi startede med at få sikret os billetter til Folketings-rundvisning kl. 11. men så var der en time, som skulle anvendes til noget.

a-billede153
Vi fandt Rigsarkivet, som lige præcis er een af de bygninger, som er helt tilbage fra det oprindelige Christiansborg Slot – fra 1730´erne.

Spændende sted – der var en mini-udstilling om politiske attentater og attentat-forsøg op gennem årene.  

a-billede154

Det mest spændende var næsten to store collage-agtige malerier i den lille forhal.

a-billede155
Masser af små-vignetter fra Danmarkshistorien – man kunne gå på opdagelse i mange timer, hvis man ville have alle detaljer og hentydninger med.

 a-billede156
De ansatte kendte ikke navnet på kunstneren, og jeg kunne ikke læse signaturen på billedet, så den viden har jeg stadig til gode.

Det var på Rigsarkivet, at der nyligen blev stjålet dokumenter fra nazi-tiden. Bestemt et sted, som fortsat rummer mange hemmeligheder og selv denne tidlige mandag morgen i juli, var der ganske velbesøgt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails