Så var det blevet stunder at prøve opskrift på hjemmelavet knækbrød.
Ingredienser:
- 1 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl solsikkerkerner
- 1 dl græskarkerner
- 3,5 dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2,5 tsk. salt
- 2 dl vand
- 1,25 dl olie
Alt blandes sammen – i denne portion er der til to bageplader.
Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir. Det skal være tyndt, så rul indtil du kan mærke, at græskær-kernene udgør de højeste punkter.
Bages 15 minutter ved 200 grader.
Drys evt. med lidt groft salt.
Meget velsmagende og overraskende nemt.
Nu jeg alligevel var i gang med havregryn og kerner, fik jeg blandet en portion til müesli.
Der skal bare tilføjes et par rosiner og måske lidt sukker – så er der klar til at blive lavet “udvidet havregrød”.
Hjemmebagt knækbrød er fantastisk lækkert. Og faktisk så nemt, at det er mærkeligt, at man ikke gør det oftere. På den anden side, så er det måske meget godt at holde lidt igen.....
SvarSletEnig Eva - det er fedtholdige sager, der er i ;-)
SvarSlet