søndag den 10. februar 2013

Knækbrød

Så var det blevet stunder at prøve opskrift på hjemmelavet knækbrød.

Ingredienser:

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkerkerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 3,5 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2,5 tsk. salt
  • 2 dl vand
  • 1,25 dl olie

Alt blandes sammen – i denne portion er der til to bageplader.

Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir. Det skal være tyndt, så rul indtil du kan mærke, at græskær-kernene udgør de højeste punkter.

Bages 15 minutter ved 200 grader.
Drys evt. med lidt groft salt.

Meget velsmagende og overraskende nemt.

abillede992
Nu jeg alligevel var i gang med havregryn og kerner, fik jeg blandet en portion til müesli. 
Der skal bare tilføjes et par rosiner og måske lidt sukker – så er der klar til at blive lavet “udvidet havregrød”.

2 kommentarer:

  1. Hjemmebagt knækbrød er fantastisk lækkert. Og faktisk så nemt, at det er mærkeligt, at man ikke gør det oftere. På den anden side, så er det måske meget godt at holde lidt igen.....

    SvarSlet
  2. Enig Eva - det er fedtholdige sager, der er i ;-)

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails