mandag den 3. december 2012

Tanker om julemarked og forventninger

I disse skønne lokaler blev vores julemarked afviklet i week-enden. Der er flere lokaler end dette, men det var her, vi holdt til.

Folk spørger mig (og jeg spørger mig selv): Var I tilfredse med markedet?

Hvilket får mig til at tænke på, hvordan jeg har det med forventninger. Ikke bare i forhold til dette “projekt” men fx også andre ting, jeg er involveret i over længere tid.
Min grundlæggende tilgang er, at jeg “altid er tilfreds” samtidig med at jeg “altid er utilfreds”.
Et paradoks? Næh faktisk ikke. Ikke for mig hvert fald.

Måske er det, når man er blevet ældre og har lært af Kierkegaard og “forventningens glæde er den største”? Måske har jeg lært at være tilstede og nyde? Mens ting sker, er det godt at glemme forventningerne og forestillingerne – være åben overfor nuet og det, som jeg ikke havde forestillet mig forlods.
Jeg siger ikke, jeg er god til det. Men er blevet bedre med årene – og vil gerne være endnu bedre. Ongoing process…
Således er jeg altid “tilfreds”.
(Nogle gange kan jeg blive snydt af mig selv: Glæder mig uhæmmet til noget og bliver ramt meget hårdt, hvis det ikke går, som jeg har drømt om. Glæde + forventning = sårbarhed.)

Samtidig er jeg altid utilfreds. Vil altid optimere det optimale. Tænker altid på, hvordan noget kunne blive endnu bedre. Hvor jeg selv kunne gøre mere. Hvor kan der fornys? Hvor findes det, som ingen andre har fundet på? Hvordan tackler jeg udfordringer på en kreativ måde? Hvor ligger de uudnyttede potentialer og skæve, livgivende vinkler? Nysynet?

For nej: Hånden på hjertet: Jeg var ikke tilfreds med salget på julemarkedet. Vi fik dækket vores udgifter (og lidt til), men vi kunne have solgt meget mere. Og tror også vores ting er til det.

Dette var jeg tilfreds med: Vores ting. Vores indsats. Vores standplads. Vejret (lørdag). Lokaliteten på Blangstedgård. Snakken med dem fra de andre stande (fx veninde og en co-blogger, som jeg nu lærte at kende personligt). Jeg fik tid til at lege med “blogning fra iPhone”. Jeg har fået leget med panorama-facilitet på min iPhone. Jeg var sammen med min ældste søn om et projekt – meget livgivende og vigtigt for os begge.

Dette var jeg utilfreds med: At vi ikke fik solgt mere. At det er svært at hamle op med centrene og city´s massive julemarkedssatsning. At jeg kunne have brugt week-enden til noget andet. At jeg ikke var mere sammen med min yngste søn den week-end.

Tilfredshed og utilfredshed går hånd i hånd hos mig;-)

abillede934

3 kommentarer:

 1. Jeg er glad for at jeg mødt dig :-) Og Blangstedgård har helt klart potentiale, så vi må bare arbejdelidt for sagen ;-)

  SvarSlet
 2. Jeg er vild med julemarkeder, men må jo indrømme, at jeg faktisk sjældent køber noget.
  Vi har det store, lækre julemarked i Ridehuset her i Aarhus, og jeg kommer der gerne flere gange i løbet af december, men mest for at snuse stemningen og lure ideer af. Og jeg tænker tit på, at det er en sur tjans at stå der med SÅ mange hjemmelavede ting. Priserne er SÅ rimelige, men der er jo grænser for, hvor meget julestads man kan have.
  Samtidig kunne jeg godt tænke mig at have en stand med mine nisser.....

  SvarSlet
 3. Britta: Enig. Spændende om det kan udvikle sig.

  Eva: Ja du må da have dig en stand. Du er så fantastisk produktiv. Du ville kunne sælge mange nisser, er jeg sikker på.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails