søndag den 4. november 2012

Nisser

Julemarkedet nærmer sig, og vi vil gerne have nye ting med. Gerne nogle julede – gerne noget selvgjort. Ældstesønnen elsker at være handy-man, så han så gerne noget lavet i træ. Det bliver (bl.a.) i år til nisser.

abillede891
Det er ikke fordi, vi har vanvittig gode værkstedsforhold, men dog er det lykkedes at indrette et lille bord i vore redskabs-rum. Dér bliver der nu savet, boret, snittet og malet.

Erfaring med de forskellige træsorter indhøstes. På billedet foroven er anvendt frisk hasseltræ – det er godt.
En dag var vi på hugst i det nærliggende krat og fandt en gammel gran-gren i rette tykkelse. Det (tørre) materiale viste sig at være helt umuligt at arbejde i, så det er nu forkastet, og jagten går på hasselgrene…

abillede892
Der bliver boret hul til øjnene.

 abillede893
Der “brændes” øjne.
Selv havde jeg nok valgt at male dem, men sådan er sønnikens model så ikke;-)

abillede894
Står og venter på, at maleren kommer forbi…

abillede896
Andre træ-ting venter på at komme fra ide (inde i mit hovedet) til fysiske ting. Det er på forunderlig vis lykkedes os at at få skaffet disse to vidunderlige stykker birketræ. Hvis det går, som vi planlægger, bliver de tranformeret fra tanke til handling på fredag.

2 kommentarer:

  1. Så fine nisser. Også med brændte øjne:)

    SvarSlet
  2. Og det bedste er, at de nu næsten er udsolgt;-)

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails