tirsdag den 30. oktober 2012

Min livsnødvendige boble

I dag har jeg haft fri fra arbejde, og ydermere har jeg oplevet den luksus at være alene hjemme. Det sker ca. 2 gange om året, at der absolut INGEN er i huset udover mig selv.

Jeg nyder det hæmningsløst. Misforstå mig ikke. Det er også dejligt, når der er een, to eller tre mere, men det er helt unikt, når der bare ikke er nogen.

Det er svært at forklare, hvorfor det er så skønt. Helt lavpraktisk betyder det, jeg kan få en tanke om at gå ud i haven og hente noget vasketøj ind. Undervejs bliver jeg ikke forstyrret af nogen, som lige skal høre min mening om et eller andet. Eller som synes, jeg jeg bør lukke døren til haven. Eller åbne døren til haven. Eller om jeg lige vil skrive “appelsiner” på indkøbssedlen.
Jeg kan bare lade alle døre være åbne, skrue højt op for musikken. Eller lade der være helt stille.

Kan lade den ene tanke tage den anden. Til daglig bliver mine tanker styret (prøver hvert fald), så de ligger i lige rækker og er funktionelle. Når jeg får lov at være i min Nette-boble, linker mine tanker livgivende og uforudsigeligt til hinanden på kryds og tværs, og jeg har gang i mange ideer, følelser, oplevelser og muligheder samtidig.

Dagen er gået med oprydning (jeg ELSKER at rydde op – ikke gøre rent – men rydde op) og tænke tanker om, hvad vi kan lave til julemarked den første week-end i december og masser af andre ting.

abillede885

Totalt livgivende dag!

Tror ikke, det er alle mennesker, som har brug for sådan et mentalt fri-rum, men jeg tror dog ikke, jeg er helt unik på området…

10 kommentarer:

 1. Nej det tror jeg heller ikke! Det er da skønt at have lidt tid for sig selv, jeg arbejder hjemme to dage om ugen, men det er noget andet. Men en aften hvor alle andre er gået i seng, det sker en gang imellem, og jeg nyder det også, helt vildt.

  SvarSlet
 2. Det er helt sikkert det samme, du oplever disse aftenstunder;-)

  SvarSlet
 3. Rørende, smukt beskrevet, Anette. Glæder mig over din dejlige dag.
  Knus

  SvarSlet
 4. Tænk, jeg tror de fleste nyder mentale fri-rum rigtig meget. Måske ikke alle vil være ved det... jeg kan rigtig godt forstå, at du har nydt det.
  Det er også en god evne at have, at sætte pris på sit eget selskab ;-).
  kh

  SvarSlet
 5. Ja, det er nok en stor del af det, Vivatex. Jeg kan være i mit eget selskab i timevis - og uden at blive træt af mig;-)

  SvarSlet
 6. Ja sådan en dag er skøn ....
  Syntes bare den her altid bliver forstyrret alligevel - hente /bringe el. andet - men den dag der ingen unger er kommer vi nok alligevel til at savne det ;0)

  SvarSlet
 7. Ja, her er også altid "forstyrret", og det lever jeg med. Og er meget glad for det. Men vil da bestemt ikke ønske en situation, hvor der er stille hele tiden. Næ nej...

  SvarSlet
 8. Skønt med boble-dag.
  Og spændende med julemarked:)

  SvarSlet
 9. Og det er bare så spændende om jeg kan få niserne til at blive ok, Eva;-)

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails