tirsdag den 18. september 2012

Salg på nettet

Jeg har i lang tid haft en forestilling om, at det burde kunne lade sig gøre at sælge ting på nettet. Har derfor været relativ ihærdig med at teste QXL, Trendsales og Amio.

Har ikke været super begejstret – salget er simpelthen gået for langsomt. Og for tungt at skulle udregne priser, som var nogenlunde ensartede trods de forskellige siders gebyrer, provisioner og forsendelsesudregninger.

Af de ovennævnte har Trendsales været det mest positive bekendtskab. Men jeg er nødt til at være “member” bl.a. for at kunne sælge egenproducerede ting - det koster kr. 70,-/måned + provision ved evt. salg. Det kan slet ikke svare sig, så dér melder jeg mig snart ud.

abillede814

For nu er jeg  i mellemtiden kommet i gang med noget andet: Salg via Facebook-grupper. For blot to måneder siden ville jeg have forsvoret, at det kunne være et seriøst sted at købe/sælge. Sådan har jeg det SLET ikke mere.

I skrivende stund er jeg medlem af 11 grupper, hvor der (bl.a.) købes og sælges – og aktivt sælgende i 8 af dem. Nogle af dem er specifikt målrettet “ting til børn” – andre er med egenproducerede ting, og atter andre har mest loppemarkedskarakter.

_ fælles 095
Det har givet anledning til et større oprydningsprojekt – faktisk ELSKER jeg at rydde op, sortere og ikke mindst smide ud (eller forære væk). Det er simpelthen mentalt sundt for mig – når noget ryger ud, bliver der plads til noget andet. Hjælper mig dermed med at få prioriteringerne på plads i mit liv. Sjov sidegevinst;-)

Nu får jeg det ekstra incitament, at jeg kan tjene lidt penge på nogle af tingene. Ikke mindst når jeg har været på raid på ungernes værelser. Film, spil, legetøj, tøj – ret meget er sat til salg. Og en del solgt – ikke svimlende beløb. Men kr. 20,- her og kr. 15,- dér – det summer alligevel op over tid.
Også meget motiverende for ungerne, at der triller penge ind på deres respektive konti, samtidig med at overflødige ting ikke mere giver mulighed for rod.

_ fælles 051
Det rigtig dejlige ved denne form for salg er, at det ofte er folk fra lokalområdet (Odense), som køber. Vi laver blot aftale om afhentning = ingen fordyrende porto. Det rykker!

Men mange handler foregår dog også via bankoverførsel og efterfølgende forsendelse med Post Danmark. Har ret godt styr på vægtgrænser indenfor A- og B-post;-) 
Og igen: Ingen gebyrer til mellemhandlere.

abillede815 Har købt en vægt af nogenlunde denne type – den er godt nok blevet flittigt brugt.

Har stort set udelukkende haft positive oplevelser. Men der er meget arbejde i det. Hele tiden at have styr på, hvad der ligger på hvilke sider. Og få billeder fjernet, når en ting er solgt. Og holde de forskellige (mulige) handler ude fra hinanden. Plus holde styr på, hvem der afhenter hvad og hvornår – skal jo også lige være hjemme;-)

Man er også nødt til at være vedholdende, når folk har spurgt på en ting. For at få afklaret, om de er interesserede eller ej. Denne vedholdenhed tager tid, men bliver heldigvis opfattet som, at man er seriøs.

_ fælles 024
Det er ikke kun (brugte) ting jeg sælger – der er faktisk også røget nogle af de ting, som jeg syr eller strikker. Forunderligt nok, at det også kan lade sig gøre i det regi.

_ fælles 120
Selvom jeg ikke holder ret meget af at sy på bestilling, så lader jeg dog enkelte ting glide igennem.

abillede816 
Har efterhånden fået god struktur på billedtagning mm, så hvorfor ikke gå ud over Facebook?
Gul&Gratis har således fået en chance – min hidtidige erfaring er, at det sted er godt til “tekniske ting”. God respons på Wii, VHS-maskine og ghettoblaster.

Trendsales og Amio er stadig gabende uinteressante.

Facebook rocks! Min største “bekymring” i den forbindelse er, at mine venner på Facebook vist bliver “generet” af min aktivitet i disse grupper. Nogle grupper er lukkede – andre er åbne. Det er desværre derfor udenfor min kontrol, hvad mine venner kan følge med i af mine FB-aktiviteter – lige dér synes jeg Facebook er TOTALT træls.

Men ellers:

abillede817

6 kommentarer:

 1. Tak for hintet ... måske man skulle prøve facebook af ;0)

  SvarSlet
 2. men arghhh... hvad så med de irriterende koder når man vil lægge en kommentar .. mon ikke de sku' væk ;0)

  SvarSlet
 3. Hvilke koder tænker du mon på, Merete?

  SvarSlet
 4. Jeg tror Merete tænker på koder i forbindelse med bloggene.
  Der er stadig en del hvor man skal taste en kode for at kunne lægge en kommentar.

  Jeg er helt enig i din bedømmelse af de forskellige salgssider.
  Bruger selv facebook rigtig meget, i forskellige grupper. Og får da også solgt en del. I hvert fald mere end på AMIO og Trendsales.

  Kh. Dianna

  P.s. Kan se at man skal taste en af de "dejlige" koder ved dig for at få lov til at lægge en kommentar.

  SvarSlet
 5. Åh ja hvis man ikke har en Google-konto, kan det vist være svært at lægge en kommentar.

  Men det kan jo også være det med at kan skal genkende nogle tal/bogstaver for at lægge kommentar. Hvis jeg har det på min blog, så kan jeg ikke mindes, jeg bevidst har aktiveret det. Hmmmm....

  SvarSlet
 6. nej det er uanset om man har en google-konto eller ej.
  Og det er ikke noget du selv har sat på, man skal deaktivere det under indstillinger, og derefter under udgivelse.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails