mandag den 16. juli 2012

Apps til collager

Jeg blev inspireret af Snullemor til at lave en farve-temaserie - har allerede lavet med farven “gul”, og nu er turen så kommet til “pink”.

Tænkte dog, at jeg vil kombinere farvefokus med afprøvning af diverse iPhone-apps til collager. Jeg er VILD med collager og har i årevis ledt med lys og lygte efter gode programmer/plugins til pc – det bedste har hidtil været PhotoScape

Skal da lige love for, at det forholder sig noget anderledes med apps til iPhone. Bevares – der findes mange møg-apps, som det ikke er værd at kaste tid og penge efter, men der findes så sandelig også mange anvendelige.

abillede669
Den app, jeg har anvendt i dette indlæg, hedder PolyFrame og kan erhverves for kr. 6,- med mindre den da er på “sale” til kr. 0,-. (Det hænder nemlig ind imellem med mange apps.) 
Jeg er MEGET begejstret for denne app. Nem at anvende og mange variationsmuligheder.

Først må jeg dog lige give ondt af mig i forhold til iPhone, Kamerarulle, iTunes og mulighed for at håndtere billedealbums. Jeg er fra Windows-verdenen vant til fuldstændig at kunne styre, hvor jeg har mine billeder, hvilke mapper de ligger i, hvorledes billeder/mapper er navngivet osv . Der kan jongleres elegant, og jeg har helt styr på, hvad der sker.
Det oplever jeg ikke med iPhone/iTunes. Meget tungt!
Er dog helt med på, at mine trængsler kan skyldes manglende viden/træning, men det er altså dér, jeg er lige nu;-(
Findes der mon apps, som kan hjælpe mig? Måske…

Slut med brokkeri i denne omgang.

abillede671
Har fået kopieret en del billeder fra pc til iPhone, og så er det ellers bare om at boltre sig.

abillede673
Prøv lige at se en rigdom af “shapes”!
Der kan leges med rammer, tykkelsen på rammerne, faconen på de enkelte små felter, farver på rammer osv osv.
En lille sjov ting er, at når et billede er lagt ind i eet af de små felter, så kan det kun skubbes enten vandret eller lodret.

abillede672
I PolyFrame kan billederne gemmes i forskellige størrelser (god mulighed!), og kan lægges på kamerarulle, Facebook, Instagram, Twitter, sendes med mail osv.  Ikke mange apps har så mange muligheder.

På Facebook bliver billeder fra PolyFrame lagt i deres eget album. Det er nu ikke fordi, jeg ofte lægger billeder på Facebook, og da slet ikke collager, men jeg har sat mig for at teste share-faciliteten i alle collage-apps, jeg får afprøvet.

På alle områder topkarakter herfra.

7 kommentarer:

 1. fedt ... hvem der bare havde en iphone ;0)

  SvarSlet
 2. Endnu en grund til at være misundelig:)
  Jeg overvejede (læs:overvejer) at investere i en iphone, men jeg har google kalender, som jeg er rigtig glad for, og har derfor en formodning om, at jeg skal holde mig til android-telefoner...., eller hvad?

  SvarSlet
 3. Merete: Jeg er meget glad for min hvert fald.

  Eva: Den tror jeg lige du skal forfølge. Jeg har fx Google Reader på min iPhone, og når jeg ser, hvad der ellers ligger sammen med (som jeg ikke bruger), så er Googgel-kalenderen altså een af dem.

  SvarSlet
 4. Spændende indlæg, jeg bruger den app der hedder photo grid til android, den er garanteret også til iphone ;) Den synes jeg er rigtig fin

  SvarSlet
 5. Den prøver jeg at tjekke ud...

  SvarSlet
 6. Aii, dét må jeg altså prøve.
  Det bliver så i android versionen.
  Det er nogle skønne collager du har lavet.

  SvarSlet
 7. Tak skal du have, Kristine. Glæder mig til at få lavet endnu flere - har mange apps liggende, som jeg vil have afprøvet.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails