lørdag den 14. april 2012

Restaurant bag tremmer

Det er en udsendelse, som ældstesønnen følger med stor interesse. Det har affødt lysten til selv at prøve at lave is, og det skulle afprøves i går.

Ingredienser:
6 pastauriserede æggehvider
6 pastauriserede æggeblommer
150 gr flormelis
2 dl fløde
2 store stykker Daim

Æggeblommer og flormelis piskes sammen til en cremet masse.
Æggehvider piskes helt stive. Fløden piskes helt stiv.
Chokoladen klippes/skæres i helt små stykker.
Alt blandes sammen og fordeles i beholderere, som stilles i fryseren. Efter et ½ døgns tid er isen klar.
Pynt evt. med flydende chokolade.

Uha, det smager godt. Blev indtaget med stor fornøjelse på terrassen her til eftermiddag. Man behøver ikke mere end et lille stykke, for det er virkelig noget, der “glatter rynker”.

Der er stadig både æggehvider og æggeblommer til overs, så måske de skal anvendes til en portion mere inden længe?
Der er overvejelser om variationsmulighederne: Syltede cocktailbær, hindbærmarmelade, en slat portvin, mørk chokolade, marcipan, rosiner blødt ud i rom, nougat, ……

Jeg stemmer for marcipan.

abillede271

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails