lørdag den 7. april 2012

Påske-aktiv

Skærtorsdag burde vel være een af de dage på året, hvor der slet ikke blev lavet noget. Altså hvis man nu fulgte de gamle kristne bondetraditioner, hvor påsken er noget nær det mest højtidelige.

Sådan var det ikke her på matriklen. Først blev skabet gennemgået for tøj – tre kæmpe bæreposer blev fyldt til senere udsmidning.
Samtidig blev en hel kasse taget fra – det skal gennemfotograferes for efterfølgende at blive sat til salg på Trendsales. I forsøg på at veksle passiver til aktiver.

Alt udsmidningstøjet blev pakket på cyklerne og smidt af i “Røde Kors”-containeren, hvorefter det gik mod Bilkas havecenter. Et ganske velbesøgt sted en Skærtorsdag, hvor solen skinner;-)

abillede248(Billede lånt fra nettet)

Vi købte to sæt spande af ovenstående type og en pose læggekartofler.

Efter ungerne så intenst har set “Bonderøven” bliver jeg mødt med spørgsmål, om vi ikke skal have nogle højbede? Og om vi ikke kan begynde at leve mere efter “jord-til-bord”-princippet.
Vores have er vel på 50 kvadratmter, hvoraf græsplæne, terrasse og blomsterbed udgør det meste;-)

abillede246
Nå, men i første omgang har vi sat kartofler til forspiring. Der var ikke lige flere æggebakker, så resten af kartoflerne fra posen står på små stader af sammenkrøllet staniol. Spirerne er allerede begyndt at skifte farve fra hvide til grønne.

Vel tilbage fra Bilka begyndte vi at få fjernet gamle blade og grene, tømme potter for visne vækster og i det hele taget gøre haven klar til det rigtige forår.

abillede245
Den gamle lanterne fik sig en irgrøn afløser og en ensian til at gøre sig selskab.

Ungerne har nu fået lov at få 0,75 x 2 meter fint solbeskinnet bed, som er døbt “bærbedet”. Der står allerede en stikkelsbærbusk, men derudover må de sætte alle de bærbuske, de kan få plads til. I første omgang er de ved at grave jorden godt igennem, så den bliver tjenlig. Den manglende regn gør det ikke til nogen nem opgave.

Jeg har fået overbevist yngstesønnen om, at hvis vi sår gulerødder i en meget høj altankasse, så er det næsten ligesom et højbed.
Derudover får vi arrangeret et bed med 0,5 x 2 meter, som han kan have salat mv. i.

Der er sået dild og karse i potter inde i vindueskarmen. Snart må vi i gang med ærter og lathyrus – ungerne vil nemlig gerne finde pilegrene og flette nogle opsatser, som vi stikker ned i store krukker. Dem kan planterne kravle op ad.

Hen under aften var det tid til en tur ved symaskinen.

abillede244
Vi har snart boet det nuværende sted i 4 år, og i al den tid har jeg manglet et gardin. Det er der nu (næsten) rådet bod på.

Alt i alt en meget aktiv skærtorsdag – med et snert af “bonderøv”.

abillede249

4 kommentarer:

 1. Dejligt, at høre om jeres påskeaktiviteter og vidunderlig med drengenes bonderøvs-/haveinteresse. Rigtig god fornøjelse med de små bede.
  Stort knus fra Marthe

  SvarSlet
 2. Tak skal du have, Marthe. Bedene har været hårde at grave - det er jo ikke særlig god jord, vi har her. Men trods den sparsomme plads er det kilde til megen glæde.

  SvarSlet
 3. Hvor dejligt med haveinteresseret ungdom.

  SvarSlet
 4. Det er jeg også meget glad for - tror det vil være noget de kan huske frem til deres voksne liv.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails