lørdag den 10. marts 2012

Fra Gade til By

Odense vil råde bod på fortidens synder. I 60´erne valgte man nemlig at “skære byen over” vha. Thomas B. Thrisges gade. Dermed blev en masse fine bygninger ødelagt i Odense centrum og den gamle bydel med Skt. Jørgensgade-kvarteret, Overgade, Nedergade og HC Andersens Hus “hægtet” af resten af byen. Ret dumt kunne man mene.

abillede134
Projekt “Fra gade til by” er nu i gang og man kan træde ind i denne røde barak og se mere om det vinderprojekt, som vil vare fra 2012-2020.
Da jeg var i byen i dag med sønniken, var vi lige inde forbi og snuse. Der er åbent i resten af marts på hverdage fra 15-17:30. Desværre når vi nok ikke derind mere, da skole og arbejde skal passes de dage.

abillede133

Dette projekt er specielt interessant for mig, da mit barndomshjem i Albanigade blev nedrevet pga gade-udvidelsen. Det store kastanie-træ til højre i billedet var i vores baghave;-)

Når de nu skal grave (igen) i området omkring kirkerne, bliver det spændende, om der dukker ny viden frem om de gamle kirker mm.

4 kommentarer:

 1. Jeg må da heller komme ind og kigge, det er jo min barndomsby. Jeg synes det er en super ide at samle den bydel igen.
  Ha`en god dag

  SvarSlet
 2. Altid sjovt at følge med i "Barndommens Gade";-)

  SvarSlet
 3. Skægt at du har fundet dit gamle træ på billedet.
  Skal altså også nå ind forbi boxen en dag...
  Knus

  SvarSlet
 4. Det er jo desværre ikke en tid, hvor der er taget mange billeder;-)

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails