søndag den 26. februar 2012

Roskilde Domkirke - volume 6

Vi er nu kommet til Hellig Tre Kongers Kapel. Her er det Christian d. 3, som ligger. Der er i tiden omkring Grevens Fejde og det var under ham Reformationen blev indført.

abillede062
Fromhed.

abillede059 

Her har vi så Frederik d. 2.´s sarkofag.
Det var under ham Krogen blev ombygget til det nuværende Kronborg Slot – samtidig blev øresundstolden tredoblet, så det blev virkelig givtigt for landet.
Den nordiske syvårskrig fra 1563-70 var han dybt involveret i. Vi stredes virkelig med vores naboer i de år.

abillede052
På vores rundvisning i det historiske museum kom vi forbi dette billede, som viser Frederik d. 3. på hans dødsleje. Det er faktisk malet på selvsamme dag, hvor han dør – bemærk det grå ansigt.

abillede063
Mellem sarkofagerne i kapellet hænger dette store sværd – det blev brugt til at slå til ridder. Alle konger i den oldenborgske kongeslægt var ridder af elefantordenen - den blev indstiftet af Chr. d. 1.  
Selve ridderslagningen foregik i Riddersalen, som ligger lige over dette kapel.

abillede057
En rigtig pudsighed i dette kapel er den såkaldte “kongesøjle” – her er der på bedste børnehavevis en listning af, hvor høje forskellige personer har været. Vi nævner i flæng zar Peter den store af Rusland, kronprins Frederik og arveprins Knud.

abillede060
I dette kapel er der overvældende mange kalkmalerier – et perfekt eksempel på kirkekunsten i middelalderen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails