søndag den 26. februar 2012

Roskilde Domkirke - volume 4

Vores rundtur til de enkelte kongegrave begyndte i koret og ved Dronning Margrete d. 1.´s sarkofag. Den er da bare for sej!
Margrete d. 1. er jo især kendt for Kalmar-unionen – noget af en bedrift at samle så mange nordiske lande. Alabast-sarkofagen er tilsvarende imponerende.

abillede043 
Egentlig var hun begravet i Sorø, men ved en decideret bortførelses-aktion kom hun til Roskilde. Så godt som alle efterfølgende danske konger kan nu findes begravet i denne domkirke.

abillede051
Det indre af sarkofagen er aldrig blevet undersøgt. Gad vide, hvad man ville finde.

abillede097
Hendes fantastiske guld-vævede kjole blev opbevaret i domkirken. En kustode viste den frem for de svenske soldater i 1659, hvor de jo var hærgende på vej mod hovedstaden. De blev så begejstrede for den, at den blev bortført til Sverige og nu er i Uppsala. (Jeg vil nu mene, at svenskerne bare skulle se at levere tilbage.)

abillede098
Men sådan foregår det internationale samarbejde åbenbart ikke. Til gengæld har de ladet væve en kopi, som nu befinder sig i Riddersalen.
(De to seneste billeder er lånt fra internettet.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails