søndag den 26. februar 2012

Roskilde Domkirke - volume 13

Så uddøde oldenborgerne, og nu finder vi de næste konger i det glücksborgske kapel. Først ser vi her Europas svigerfar – Christian d. 9. og frue (Louise af Hessen-Kassel).

Kapellet fremstår gråt og dystert.

I krypten under kapellet lå Dronning Dagmar (hans næstældste datter), indtil hun i 2006 – under stor opmærksomhed – blev genbegravet i Skt. Petersborg.

abillede086
Frederik d. 8. var ikke konge overvældende længe – kun 6 år. Han havde også måttet vente længe på titlen – han var 63 år, da han blev konge.
Han var levende interesseret i den moderne teknik og rejste gerne rundt til udstillinger.

Han døde på gaden i Hamborg -  han var faldet om på en gåtur i byen.

abillede087
Rytterkongen – Chr. d. 10. – er den næste i rækken. Bemærk, hvordan man nu er i en tidsperiode, hvor konge og dronning behandles ens. Ikke nogen speciel fremhævelse af kongen på bekostning af dronningen.

abillede109

Chr. d. 10. nåede at opleve hele to verdenskrige. Ikke særlig vellidt i begyndelsen – han var for brysk i det. Men hans evne til at være samlingspunkt under 2. verdenskrig ændrede på det forhold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails