fredag den 30. december 2011

Salg på nettet - bedring i det nye år?

Hvis man gerne vil sælge sine ting på nettet i DK, er det godt nok lidt af en jungle for tiden. Jeg tænker her især på salg af egenforarbejde ting.

Her et forsøg på overblik, som jeg pt. oplever det. Kom gerne med supplerende kommentarer, hvis du har nogen.

billede642
Trendsales er nok den største spiller på markedet. De er meget etablerede og man kan sælge indenfor mange kategorier – faktisk især nye ting. På mig virker stedet rodet og meget markedsagtigt.

billede934Trendsales har for ganske lang tid siden købt QXL, som dermed ændrede karakter fra (næsten) udelukkende at være auktion til nu også at være et direkte salgssted.  Af Trendsales og QXL foretrækker jeg sidstnævnte – virker mere overskueligt og brugervenligt på mig.

billede932

Amio.dk har nogle få år på bagen, og deres koncept går udelukkende på at ville formidle ting, man selv har lavet. Altså ovre i genren kunsthåndværk. De er nu blevet opkøbt af Lauritz.com

 

billede931
I løbet af 2011 forsøgte Selfmade.dk at etablere sig – konceptet er igen “salg af egenforarbejdede ting” – der er skelet voldsomt til Etsy.com i hele opbygningen.
De er aldrig nået længere end til en beta-version, da de nu ligeledes er opkøbt af…..

billede930  
Jeg må indrømme, at jeg var noget overrasket over, at netop dette firma har kastet sig over markedet med “hjemme-nørklerier”. Jeg kender dem “kun” fra noget med auktioner over møbler og antikviteter.
Men åbenbart har de ambitioner om at udvide konceptet – de kan næppe have følt sig truet af de to ovenstående små spillere på markedet;-)
Her er hvad de selv skriver om opkøbet: Artikel om opkøb.
De annoncerer her, hvad de kalder “partnerskab” med de to sider, som formidler kreativitet. Det har jo nok kostet en slat penge, og jeg tror da bestemt, at folkene bag Lauritz.com tænker sig om og vil noget med opkøbet. Det henstår fortsat i det uvisse, hvad det kommer til at betyde i praksis for os, som (forsøger) at sælge på siderne. Absolut INTET er sket siden overtagelserne.

Amio.dk har stadig aktivitet på siden efter opkøbet – Selfmade.dk virker som om, de fuldstændig er gået i stå.

billede935
Når jeg nu er i gang med at omtale salgssteder på nettet, er jeg nødt til at nævne Etsy.com – det er udenlandsk og meget etableret og velfungerende. Kan se, at også en del danskere forsøger at sælge egne ting her.

I et kommende indlæg vil jeg uddybe de mere konkrete erfaringer jeg har med de enkelte sider.

Men som sagt hører jeg meget gerne om jeres erfaringer med salgsstederne, fordele/ulemper osv. osv.

3 kommentarer:

 1. Hej Anette.
  Jeg kender absolut intet til salg på nettet, og har - ligesom dig - undret mig over, at finde AMIO øverst på Lauritz´ side. Pudsigt, tænkte jeg. Fint, at du tager emnet op her.

  SvarSlet
 2. Hej Anette.
  Godt du tager emnet op. Jeg har været Etsy et stykke tid sidste år, men fandt det dengang lidt besværligt med møntfoden. Har nu en hjemmeside hvorfra jeg sælger mine ting. Derfra har jeg solgt en del ting. Jeg har endnu ikke gået ind i det helt store salgsted så jeg glæder mig til at følge hvad du skriver om emnet.
  Et rigtig godt nytår til dig og dine.

  SvarSlet
 3. Marthe: Ja der rører sig noget, men svært at få styr på, hvad det er.

  by Lotte: Jeg ville nu heller ikke selv have mod på at kaste mig ud i Etsy-salg - det virker pludeligt så globalt og uoverskueligt. Omvendt er det et dejligt sted at handle. Jeg vil se om jeg kan finde det sted, hvor du sælger fra din hjemmeside - bestemt jo også en mulighed at tage sagerne i egen hånd.

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails