mandag den 21. november 2011

Fantastisk cache-serie


Egentlig havde jeg en forventning om, at når vi nåede til efterår/vinter, så ville al den geocaching ligesom gå i hi. Det er fortsat kun få måneder siden, vi begyndte at geocache, så vi har stadig en del erfaringer til gode.
Måske det plejer at ligge stille på denne årstid?
Måske det bare er i år, at geocachere i Odense og på Fyn er meget aktive?
Måske denne gruppe af geocachere bare altid er meget aktive?
Jeg ved det ikke.

Sagen er hvert fald, at der er blevet lagt mange caches ud i den seneste tid. Senest i lørdags, hvor vestbredden af Odense Fjord fik sig en såkaldt "Power trail" - en cacheserie på ikke mindre end 100 (!) caches. Vi har ikke selv været ude og tage nogle af cachene endnu - turen er på omkring 20 km og i meget forskelligt terræn. Den tur (eller de ture) vil vi glæde os til, når foråret kommer.

Men der har været andre serier, og her tænker jeg specielt på en serie, som nyligt er udlagt i det skønne område ved Davinde. Vi er kørt igennem området nogle gange, men har her blot konstateret at "dér ligger nok en grusgrav". Men i går var vi to hold geocachere, som havde besluttet at gå i gang med de 14 caches i serien. Faktisk er der 15 i alt, men den sidste er en finale, som man først kan finde, når alle de indledende opgaver er løst.Inden vi drog afsted havde vi forsynet vores GPS´ere med informationer om koordinater til de 14 caches. Nåh ja, vi havde også lige taget data med til et par andre caches, som ligger i området. Det er ikke så tit, vi kommer på de kanter, så vi kunne jo lige så godt udnytte, at vi kom forbi.

Denne cacheserie er et af de mest lysende eksempler på, hvor mange oplevelser man kan have og hvor lærerigt det kan være. Hele serien omhandler bueskydning, buemageri og med alle mulige kulturelle og historiske aspekter af emnet flettet ind. Hver af de 14 caches har sit eget lille tema "Buemagerens værktøj", "Udskæring af buen" og "Pilemageren" for nu at nævne et par få af dem.
Jeg har printet materialet ud og læser det i små omgange. Har også bestilt en bog hjem fra biblioteket om indianeren Ishi, som een af opgaverne handler om.


Så den tekstmæssige optakt til cachene er omkring buemageri, men den fysiske logning af cachene rummer naturoplevelser.
Her får I lige en opstilling, som vi lavede ved een af cachene. De mest besynderlige ting, man kan finde "out there". Det skal så siges, at det var det eneste "affald", vi fandt på hele turen.


Mine to med-geocachere står på den sejeste "sådan-kommer-mennesker-over-elektrisk-hegn-men-dyr-gør-ikke"-anordning. Desværre fik jeg ikke taget billede af de dyr, som hegnet må være tiltænkt. Det var monstrøse moskus-okser. Eller det var det nok ikke lige, men de var hvert fald STORE og så meget eksotiske ud.

På turen mødte vi hele tre stendysser. Een af dem er Rolvshøj, hvor vi i øvrigt også tog en cache. Jeg var slet ikke klar over, at vi havde stendysser liggende i det område - endnu en ting, som må undersøges nærmere ved given lejlighed.


Det tog mange timer at logge 16 caches, når der undertiden var flere kilometer mellem hver. Det blev mørkere og mørkere og til sidst måtte lommelygten frem.


Den sidste cache var den sværeste. Der var ca. 300 meter fra dér, hvor vi parkerede og til selve cachen. Det var nu helt mørkt (meget mørkere ende ovenstående billede lader ane), og vi skulle forbi en bakke og en sø - vi er i et grusgravområde og med en jordbund, der IKKE er fast og stabil. Jeg havde heldigvis fået den geniale ide at tage gummistøvlerne på, men det forhindrede mig ikke i to gange at synke i til knæene.

Vi fik fundet de 14 caches i buemager-serien (+ 2 andre) men mangler stadig at få løst to af de tilhørende opgaver, så vi kan regne koordinaterne til finalen ud. Det kommer nok, og så skal vi afsted igen.

Denne serie er i øvrigt debut for cacheudlæggeren. Jeg er meget imponeret. Serien har givet os rigtig meget: Viden om emnet, nysgerrighed til at vide mere, naturoplevelser, udfordringerne med opgaverne, mulighed for at dele oplevelser med andre geocachere - for lige at nævne nogle af de vigtigste.

TFTC

2 kommentarer:

  1. Hvor er det bare spændende at læse om alle de fantastiske oplevelser. Du/I er også rigtig gode til at opleve - det er dejligt...
    Spændt på fortsættelsen :0)

    SvarSlet
  2. Ja, der er virkelig mange dejlige aspekter af denne sport. Sønniken har lige været ude og lægge een mere. Tror dog det varer lidt, inden jeg får tid at få den offentliggjort;-)

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails