tirsdag den 16. november 2010

Lavendelposer

Så er projekt “lavendelpose-til-julesalg” rigtig godt i gang. Det er ikke længere siden end i lørdags, jeg fik ideen. Som vanligt afsøger jeg muligheder for at kombinere grafik-arbejde på pc´en med virkelighedens fysiske verden.

Jeg er stor tilhænger af at lave små ting til jule-salget. Der er mange, som sender små gaver med posten, og det vil mine ting ofte egne sig til. Nemme at få i en kuvert og man bliver ikke ruineret af portoen.

Udgangspunktet er vintage-billeder, men som altid er det legen med grafik og effekter, som jeg synes er det rigtig sjove. Det er dér, jeg får gjort billederne til “mine”. Selvom alle billeder er efterbehandlet, har jeg forsøgt at holde det “old look” som en slags fællesnævner.

billede157

Første step er at stå på hovedet i skabet og finde egnede stoffer. Jeg bruger transfer-papir til hvidt stof, så var de lysere farver, som var de aktuelle. Det blev til hør (som på billedet ovenfor) og rigtig mange på ubleget lagenlærred.

Den færdige størrelse på poserne er 8x6 cm.

Så blev der klippet stof og strøget (obs: motivet skal være printet spejlvendt!) på – det er vigtigt, at der ikke bliver strøget for meget – omvendt skal motivet have tid og varme nok til at forbinde sig med stoffet.

billede155

Lige en enkelt i thaisilke (farverne ser ret mystiske ud i forhold til virkeligheden.)

På et ret tidligt tidspunkt var jeg sikker på, at jeg kommer til at lave en del af disse poser til det forestående julesalg. Her gik det så op for mig, at jeg slet ikke havde nok tørret lavendel til større mængder. Krise! Jeg får lidt lavendel tilsendt i morgen, og ellers må jeg købe mig til noget på nettet. Dog har jeg heller ikke så lang tid – de første ting skal afleveres fredag;-)
Til sommer må jeg være fremsynet mht. at få skaffet et ordentligt lager til næste juls produktion. Måske venner som skal til Provence?

 

billede154

Først fik jeg syet et par stykker – nogle sy-teknikker fravalgt og andre tilvalgt, men lynhurtigt var jeg klar over, hvordan arbejdsgangen skullel være for at det bare glider.

billede158

Det er først til sidst, at glimmer-effekterne kommer på. Det er sjovt at lege med de forskellige farver og mønstre – sikker hånd skal der også til. Man kan ikke lige viske en glimmer-streg væk;-)

Der ligger nu 16 stk. klar – alle forskellige - de kommer til at koste kr. 20,-, når de kommer på “salgs-hylden”.

billede156

2 kommentarer:

  1. Sød ide. Jeg har aldrig prøvet det der med at overføre billeder til stof. Men det skal da prøves engang.

    SvarSlet
  2. Super god ide. Kan især godt lide din øverste pose med de to piger. Kær og fint som snoren passer i farve med billedet - utroligt hvad du finder tid til :-)

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails