lørdag den 3. juli 2010

Müesli-bar med kondenseret mælk

Så kom endelig den store dag, hvor ingredienserne var nogenlunde i hus, så jeg kunne komme i lag med aftestningen af denne opskrift.

Den er fra “Nigella Express” – i øvrigt en kanon lækker bog!

Første hurdle var at få skaffet kondenseret mælk – det lykkedes med god hjælp fra venner på Facebook. Den blev denne variant, som jeg scorede i den lokale Saigon-shop. 400 gr for kr. 12,-.

billede42

Det næste var usaltede peanuts – dem fandt jeg ikke lige i de forretninger, hvor jeg havde min gang, men det bør nu normalt være nemt nok. I stedet skyllede jeg bare nogle saltede af slagsen – jeg fik vist ikke alt saltet af, men det gjorde ikke noget.

Selv det det var årets varmeste dag, så fik jeg dem alligevel bagt til formiddag;-)

De er bastante og udgør et helt måltid i sig selv.
Egentlig var det også derfor jeg oprindelig blev tiltalt af opskriften. Nogle gange mangler jeg et hurtigt morgenmål-tid eller blot mellemmåltid til ungerne – dertil er disse rigtig gode.

billede41

Opskrift:
1 ds kondenseret mælk
250 g fintvalsede havregryn
75 g kokosmel
100 g tørrede tranebær eller rosiner
125 g blandede kerner og frø (græskar, solsikke, sesam)
125 g usaltede peanuts

Først varmes mælken og den hældes over de øvrige ingredienser i en anden skål.

Dejen fordeles i en bradepande, som er beklædt med bagepapir. Overfladen glattes. Bages 1 time på 130 grader. Lad den færdigbagte “kage” køle af 15 minutter inden der skæres 16 stykker ud.  Opbevares i  kagedåse.

2 kommentarer:

  1. De ser solide ud. Tilsyneladende hænger de godt sammen,- det var nemlig problemet med en anden opskrift, som jeg prøvede af. De smuldrede og lignede slet ikke "barer".

    SvarSlet
  2. Det er hvert fald helt sikkert at den dersens kondenserede mælk er ganske afgørende. Forunderligt at alt det tørre stads kan hænge sammen. Fortæl gerne hvis du prøver igen.

    SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails