onsdag den 24. august 2011

Eventyret om den fattige møllersøn


Der var engang en møller, der havde tre sønner. De var så fattige, at de en dag ikke havde andet end tre sølvmønter tilbage. De kunne ikke tjene til det daglige brød, og så ville den mindste søn ud og rejse for at tjene penge. Hans far sagde altid efter, han havde taget den beslutning, at penge ikke sådan er at få fat på, men han hørte ikke efter.

Han tog et skib fra sit hjemland, Danmark, til nabolandet Tyskland. Da han steg af, så han en lokal købmand - det var godt, at han havde haft sprog timer i skolen, ellers kunne han ikke sige eller forstå et ord af deres sprog. Han spurgte købmanden om, hvordan man kan få nogle penge her i Tyskland. Tyskeren sagde, at til venstre for den tyske konges slot, var der en magisk skov. I århundreder har vi prøvet at fælde den, men de magiske rødder gør, at træerne vil vokse op igen i løbet af få sekunder. Derfor har kongen bekendtgjort, at den der kan fælde skoven, vil få prinsessen og det halve kongerige, men hvis ikke, mistede man hovedet. Drengen var ligeglad med, at han kunne miste hovedet og gik op til slottet for at fælde træerne.

På vejen op til slottet, så han en butik, og den solgte skovle for tre sølvmønter. Han havde fået familiens sidste tre mønter med, så han købte en skovl. Så gik han hen til skoven, gravede rundt om træerne, ned til rødderne og hev træerne om med rødder og alting.

Sådan blev han ved til alle træerne var borte.

Fordi han havde fældet alle træerne, fik han prinsessen til kone, og brylluppet varede i syv dage. Efter den tyske konges død blev de det tyske kongepar, og drengen (som for resten hed Søren) og prinsessen levede lykkeligt til deres dages ende.

Eventyr skrevet af René Reine Rasmussen – august 2011

billede788

3 kommentarer:

 1. Et fint eksempel på, at man ikke skal lade sig begrænse af, at andre siger, noget ikke kan lade sig gøre

  SvarSlet
 2. Sikke et dejligt eventyr han dér har lavet, og sikke et dejligt billede du har taget af ham. Hvad mon dét ender med?

  SvarSlet
 3. Lydert: Nemlig. Det er jo de det hele handler om. Han lærer en masse om fabler og eventyr for tiden i skolen. Budskabet er åbenbart opfanget;-)

  Mona: Han var meget stolt over at have fået "udgivet" det første eventyr på internettet;-)

  SvarSlet

Dejligt at du skriver en kommentar til mig. Hvis du "tilmelder dig via e-mail" nedenfor, får du fluks en mail, når jeg har besvaret. Smart, ikke?

Related Posts with Thumbnails